Məlumat

İtaliyada barış sığınacağına çevrilən köhnə bir yağ fabriki

İtaliyada barış sığınacağına çevrilən köhnə bir yağ fabriki

Məhz İtaliyada, Salento yarımadasında, memarlar və dizaynerlər Ludovitsa və Roberto Palomba, 17-ci əsrdən etibarən köhnə bir yağ fabrikini tamamilə yenidən hazırladılar. Tarixə sızan bu məkan, dizayner mebeli ilə geyinərkən yerin orijinallığına hörmət etmək istəyən duet üçün bir oyun sahəsi idi. Orada təbii materiallara üstünlük verilir və kətan, yaşıl və ağ rəngli paletlər incə şəkildə rədd edilir. Nəticə zərif, həm müasir, həm də orijinaldır. Zəriflik və zərifliklə həyata keçirilən bir memarlıq quruluşu işlərinin görünüşlərindəki kəşf.

Yemək otağında orijinal müasirlik


Francesco Bolis Yemək otağında, yarımadadakı bir çox binada olan yüksək pəncərə, təravətini qoruyarkən işıq gətirir. Divar parçasında görünən qalan daş, divarların qalan hissəsində və tavanda mövcud olan ağ əhəng ilə ziddiyyət təşkil edir. Memarlar çox gözəl toxunmuş rattan və metal kreslolarla istilənən yüngül, müasir və zərif taxta masa quraşdırmağı seçdilər. Böyük metal cırtdanlar tonda ton oynayır və incəliyə deyil, memarlığın davamlılığına uyğundur.

Dizayn və təbii materiallar


Francesco Bolis Memarlar bu bəzək evində müasir bəzək, yaradıcılığı və ailə əşyalarını birləşdirməyi seçdilər. Təbii materiallara üstünlük verilir və formalar tərtib edilir və zərifləşdirilir. Bu möhtəşəm örgülü kreslo dizayn və təbiət arasındakı bu tamamlayıcılığı təcəssüm etdirir.

İşıq: evin mərkəzi elementi


Francesco Bolis Böyük yuvarlaq bir bay pəncərə salonda çox təbii işıqlandırma təmin edir. Kəsilmiş daş, qum rəngini sevirik, köhnə dəyirmanın yerlərini dəstəkləyən sütunların bir hissəsində görünən qalıcı, bu məkanı üstünlük təşkil edən saf ağ ilə böyük zərifliklə uyğunlaşan.

Dizayn və yerli memarlığı özündə birləşdirən veranda


Francesco Bolis Bir neçə addımla, mərmər döşəməsi ilə xoş bir veranda əldə edirsiniz. Dekorasiya zərifdir və mərkəzə asimmetrik qəlibli bir divan, bir sənət əsəri kimi yerləşdirilmişdir. İki nəhəng kaktus kosmosda yüksəlir və yarımadanın isti və quru iqlimini təsdiqləyir.

Daşı gücləndirən açıq plan yer


Francesco Bolis Birinci mərtəbədə geniş planlı bir otaqda müxtəlif məkanlar var. Mətbəx orijinal bir xarakter verən daş addımlarla əldə edilə bilər. Qonaq otağından fırçalanmış paslanmayan poladdan böyük bir mebel parçasını görə bilərik, bu da ona çox müasir bir ruh bəxş edir.

Müasir bir mətbəx


Francesco Bolis Çox işlək mətbəxdə hamar və təmiz materiallar ilə oynayırıq. Paslanmayan poladdan hazırlanmış masa üstü fırçalanmış, mat və minimalistdir və divarla birləşən ağ mebel yerini tələsmədən dəyişdirir. Burada bəzək özünün uzantısı olaraq özünü memarlığa dəvət edir.

Daş otaq


Francesco Bolis Güzgülərin divarına açılan otaqda boşluq sonsuz görünür. Döşəmədəki daş qorunub saxlanılıb və geniş bir pambıq xalça, kətan və taupe rəngi onu yatağın ətrafında istiləşdirir. Döşəmə divarındakı təbii daşları vurğulamaq və üzə çıxarmaq üçün yumşaq, təbii rənglərdən istifadə olunur.

Daşda tikilmiş bir hamam


Francesco Bolis Banyoda, memarlar yerin orijinallığına da fikir verdilər. Daş təsir edici və saxlama sahəsi divarda, əvvəlcədən mövcud olan boşluqlarda yaradılmışdır. Üzvi, yumşaq və təbii bir forma ilə, mürəkkəb sadəliyi ilə orijinal hövzəni bəyənirik. Burada heç bir şey görünmür, ağ applikues hətta çətinliklə nəzərə çarpır. Yer özünü gözəlliyi ilə ifadə edir, mebel onu heç silmədən vurğulayır.

Qrafik solaryum


Francesco Bolis Damda, bir rəsm əsərində olduğu kimi qatı rənglərdə parlaq rənglərin istifadə edildiyi bir solaryuma daxil oluruq. Düşərgə çarpayıları kimi taxta mebel, təbii materialları və terrakota qablarında quraşdırılmış bitkiləri bir daha böyüdür, regional nou-hau xatırladır. Memarların duetinin həyata keçirməyi bacardıqları yerlərə həmişə çox hörmətlə yanaşan bu açıq sadəliyi və quruluşu bəyənirik.